Wat jij kan leren van Business Coaching Amsterdam

Verreweg de meest genoemde reden waarom mensen er bewust kiezen voor om als zzp’er aan de slag te gaan is vrijheid. Bij Business Coaching Amsterdam hoor ik dat zo vaak. Als je eigen CEO zet je zelf de koers uit. Je beslist zelf wanneer en waar je werkt. Vakantiedagen zijn afgeschaft. Geen regelgedoe meer omdat de kids ziek zijn of wanneer er een studiedag op school is. Je bent baas in eigen tijd. Als zzp’er kun jij hier goed mee omgaan, anders had je wel voor loondienst gekozen….toch? Naast de vrijheid is daar natuurlijk het oh zo heerlijke uurtarief (als het goed is). Daar kan geen werkgever tegenop!

Is die vrijheid en dat uurtarief alleen maar leuk of kleven er ook nadelen aan? Heb je eigenlijk wel nagedacht over de extra kosten die je moet maken omdat je niet meer onder de sociale verzekeringen valt? Zit jij vaak ’s avonds laat nog achter de computer je administratie te doen, terwijl je eigenlijk aandacht aan je gezin wilt geven? Werk je in je vakanties door? Ik hoor ondernemers vaak zeggen dat dat er nou eenmaal bij hoort. Ja, een groeiend bedrijf is inderdaad hard werken. Dat zie ik ook in mijn praktijk van business coaching Amsterdam. Welke keuzes kun jij daarin maken? Hoe vul je die vrijheid in? Daar gaat dit blog over. Maar eerst even wat getalletjes om je een beeld te geven over hoe het zzp-landschap eruit ziet.

business coaching amsterdam

Wist je dat in Amsterdam alleen al 17% van de werkenden geregistreerd staat als zzp’er, oftewel 71300 zzp-ers in de gemeente Amsterdam (cijfers 2020). Amsterdam is daarmee koploper in ons land, gevolgd door Den Haag (15%) en Rotterdam (11,6%) Helaas laten de cijfers ook zien dat meer dan de helft binnen 5 jaar stopt met ondernemen, 58% procent om precies te zijn (bron CBS). Dat is super jammer. Al je tijd en investeringen zijn dan weg. Wat ga je daarna doen? Hoe zorg je ervoor dat jij niet bij die 58% hoort.

Zzp’er of ondernemer?

Veel hangt af van jou keuze om je in te schrijven bij de KvK. Er zijn zzp’ers die gedwongen door omstandigheden bij de KvK terecht komen. Je kunt hierbij denken aan bezuinigingen, reorganisaties etc. Volgens www.publiekprivaat.nl was dat in 2016 ongeveer 1/3 van alle ingeschreven zzp’ers. Zij zijn zzp’er tegen wil en dank. Voor hen is ondernemen meer een last dan een lust.

Daarnaast zie ik bij mijn business coaching Amsterdam vrouwen die graag hun zorgtaken in het gezin willen combineren met werken, maar dit in loondienst niet voor elkaar krijgen. Ook zij kiezen voor het zelfstandig ondernemerschap. En tot slot zijn er veel creatieve ondernemende geesten, die buiten de gebaande paden denken en met oplossingen komen voor grote maatschappelijke of kleinere alledaagse problemen. Bij welke groep hoor jij?

Hoe helpt Business Coaching Amsterdam jou?

Voor Business Coaching Amsterdam maakt het eigenlijk niet uit tot welke categorie ondernemers je hoort. Want in alle gevallen mag je groeien en jezelf ontwikkelen in het ondernemerschap. Business Coaching Amsterdam is afgestemd op jouw groeibehoefte. Wil je leren hoe je je marketing op orde moet krijgen? Of heb je behoefte aan meer balans tussen werk en prive? Of val je van het ene idee in het andere zonder dat er ooit wat af komt? Bij al dit soort vragen helpt de business coach jou.

Toch is het voor veel ondernemers lastig om iemand in hun keuken te laten meekijken. Je bent, zeker bij een bewuste keuze voor het ondernemerschap, toch je eigen CEO. Je wilt dingen zelf uitzoeken, beslissen en ontwikkelen. Maar waarom zou je bij alles het wiel zelf moeten uitvinden. Er zijn al zoveel mensen jou voorgegaan en van hen kan je leren. Mijn slogan is daarom al jaren ‘Samen is Meer’. Want ik geloof in de kracht van samenwerken. Je kunt mij als businesscoach bevragen en ik loop een paar stappen met je mee. Je blijft je eigen CEO en je profiteert van de ervaringen van anderen.

Nog een laatste voorbeeld uit de praktijk van Business Coaching Amsterdam: het vaststellen van je uurtarief. Veel ondernemers worstelen hiermee. Soms maken opdrachtgevers misbruik van jouw positie als ondernemer en betalen ze je veel te weinig. Of je weet zelf niet hoeveel je waard bent en uit angst voor de concurrentie zet je te laag in. Wat het ook is, samen met mij als businesscoach kijken we wat reëel is in jouw vakgebied. We bepalen je uurtarief op basis van jouw ervaring, kennis en kunde.

uurtarief bepalen businesscoach

Met Business Coaching Amsterdam richt ik mij op de ondernemers in en rondom Amsterdam. Ik spreek graag af in de stad want ik houd van de energie, de business mindset en drukte. Amsterdam heeft genoeg leuke locaties om af te spreken als het bij jou op locatie niet lukt. Soms is het ook handiger om in een wat rustigere omgeving buiten de stad af te spreken. Zeker als je bezig bent met een wat meer persoonlijk onderwerp, helpt het om lekker buiten een wandeling te maken. Tijdens het wandelen ben je in beweging en zo ontstaat er letterlijk ruimte in de hoofd.

Woon en werk je buiten Amsterdam? Geen probleem. Ik woon zelf inmiddels ook in een groen dorp en de randstad is voor mij heel goed bereikbaar. Bij de kennismaking met business coaching Amsterdam bespreken we de reistijd.

Welke actie onderneem jij?

business coaching amsterdam actie

Loslaten is misschien wel voor jou als eigen directeur de grootste uitdaging. Daarom leg ik die uitdaging nu voor je neer. Welk onderdeel van jouw bedrijfsvoering zou je kunnen en willen loslaten? Hoe kan Business Coaching Amsterdam jou helpen?

Kun je niets bedenken? Dan leef je misschien in de illusie dat je alles altijd zelf het beste kan. Je komt er dan vroeg of laat achter dat je energie verliest en niet optimaal je talenten voor je bedrijf inzet. Dus blijf jezelf daarin kritisch bevragen en wees eerlijk in wat je nodig hebt.

Of heb je al voldoende specialisten om je heen verzameld en loop jouw business als geoliede machine? Top, ga vooral zo door! Jij behoort dan zeker tot die 42% die wel nog bestaat na 5 jaar. De kans is echter groot dat je toch nog wel iets kan bedenken waarop je actie wilt ondernemen. Ik nodig je uit om eens een kijkje te nemen op de rest van mijn site of neem contact met me op via onderstaand formulier. Ik spreek je graag. Samen is meer.