Business Coach voor Vrouwen, waarom heb jij die nodig?

Businesscoach voor vrouwen, dat is waar je bij EvieSmit.nl voor aanklopt. Is dat anno nu nog echt nodig? Ja, want als vrouwelijke ondernemer heb je, naast de uitdagingen van jouw business, helaas ook te dealen met de houding en meningen van anderen ten opzichte van jou als ondernemer. Sommigen vinden het kennelijk het nog steeds bijzonder dat vrouwen een succesvolle business hebben. Een business coach voor vrouwen zet vrouwen in een positieve flow, helpt de focus te verleggen zodat jij kan doen waar je goed in bent en resultaten behaalt. In dit blog leg ik uit hoe we dat aanpakken.

business coaching voor vrouwen 1
foto: Moose Photo

“Hoe is het met je bedrijfje?”

Laten we eerlijk zijn. Ken jij een man aan wie deze vraag ooit is gesteld? Nee, ik ook niet. Want aan mannen wordt deze vraag niet gesteld. Een bedrijf van een man wordt bij voorbaat al serieus genomen, want hij is immers de kostwinnaar, of zoiets uit 1950. Dat staat kennelijk in de mindset van veel mensen gelijk aan succesvol, groot en serieus.

Hoe zie jij je bedrijf? Soms gedragen we onszelf ook wel een beetje als ‘een bedrijfje’. Beste ondernemer, stop daar alsjeblieft mee. Ik zie veel vrouwen kei- en keihard werken aan hun droom. Vrouwen die bouwen aan hun zelfstandige bestaan. Ze doen waar ze echt goed in zijn. Als je naast je bedrijf nog zorgtaken thuis hebt, maakt dat je bedrijf minder interessant of succeslvol? Nee, want jij levert jouw maximale inspanning. De business coach voor vrouwen helpt je in deze mindset. Want jouw mindset bepaalt hoe anderen jou benaderen. Je krijgt bij de coaching opdrachten om mee aan de slag te gaan. Het is mijn droom om jou te laten groeien in je bedrijf. Dat jij in de balans bent tussen je gezin en je werk, in je persoonlijke ontwikkeling. Bij dat alles is het vertrekpunt dat jouw business volwaardig is, ook als je parttime ondernemer bent.

Zelfstandig versus loondienst, de business coach voor vrouwen denkt mee

Het CBS heeft berekend dat in 2020 bijna 75% van de vrouwelijke beroepsbevolking (15-75 jaar) parttime werkt. Zelfs als je daar de studenten en aow-ers vanaf haalt, houd je een aanzienlijk percentage over. Vrouwen hebben vaak zorgtaken in het gezin, of willen gewoon ook andere leuke dingen doen. De vrouwen die ik spreek lopen vaak tegen het dilemma aan van het parttime dienstverband. In het bedrijfsleven is het bijna onmogelijk om een interessante baan van 24 uur te vinden. Deze vrouwen nemen hun toevlucht tot het zelfstandig ondernemerschap. Ze kiezen iets dat echt bij hen past en ontwikkelen hun passie. Maar ondernemer zijn is meer dan alleen je passie uitvoeren. Het is ook plannen, marketing, beslissingen nemen, SEO op orde krijgen en financiën beheren. Je ziet kansen en moet ze pakken. De business coach voor vrouwen coach ik je in deze ondernemersvaardigheden. Ik breng je als het nodig is, in contact met andere toppers, zodat je je hoofdpijntaken kunt loslaten.

business coaching voor vrouwen 2

foto: Adrienne Andersen

Sta jij nog op de kruispunt van wel of niet voor jezelf beginnen? Die keuze heeft impact, dus je wil weten waaraan je begint. De business coach voor vrouwen is er ook voor diegene die haar richting nog niet definitief hebben bepaald. Soms ontdek je, als je bezig bent met de opstarten van je onderneming, dat loondienst toch beter bij je past. Daarom is het juist in dit proces zo fijn om een coach naast je te hebben. Wist je dat ik de beschikking heb over goede en betrouwbare testen, die jou helpen om te ontdekken hoe je je talenten kan inzetten? Blijf niet te lang in de kring van je eigen gedachten rondlopen, maar laat me met je meelopen.

Alleen mislukte ondernemers hebben een business coach voor vrouwen nodig

Een hardnekkig misverstand is dat je alleen een businesscoach nodig hebt, als je onderneming aan het mislukken is. Natuurlijk is het fantastisch wanneer een de ondernemerscoach je kan helpen je onderneming nieuw leven in te blazen, maar veel liever voorkom je dat je in deze situatie terecht komt. De business coach voor vrouwen is daar de persoon bij uitstek voor. Het is geen teken van zwakte om te willen groeien.

Laten we eens kijken naar de sportwereld. In alle takken van sport hebben de sporters een trainer of coach. Deze leert je nieuwe dingen, daagt je uit om te groeien, stelt doelen en trekt je erbij als je dreigt af te dwalen. Op dezelfde manier werk ik als business coach voor vrouwen. Ik daag je uit, ik leer je nieuwe dingen en wijs je op je blinde vlekken. Daarmee word jij alleen maar sterker en beter. Het is dus juist geen zwaktebod om een coach naast je te hebben, maar een must. Jij focust op je passie, de coach stuurt je de goede richting op.

#vrouwelijkeondernemers

Wist je dat er wel een hastag is voor vrouwelijke ondernemers maar niet voor mannelijke? Dat zegt toch al genoeg? Vrouwen zijn van zichzelf sociaal gericht. Daarom zoeken wij elkaar op. Om te delen, elkaar te versterken en om elkaar te bemoedigen. Als business coachvoor vrouwen nodig, geef ik juist deze meerwaarde in mijn coaching. Omdat we als vrouwen elkaar kunnen versterken, juist vanuit onze sociale toppositie. Gelukkig ben ik als business coach ook nuchter en pragmatisch ingesteld. Je krijgt concrete opdrachten en krijgt ook de dingen te horen die je niet leuk vindt. Want daarmee help ik je vooruit.

delighted black female barista serving coffee in cup in cafe
foto: Andrea Piacquadio

Tijd voor Evie Smit: business coach voor vrouwen

Dus wat houd je nog tegen? Als jij jezelf, je bedrijf en je groeiambitie serieus neemt, neem dan vandaag nog de stap om kennis te maken met mij als business coach voor vrouwen. Bij EvieSmit.nl kun je gebruik maken van een half uurtje gratis intake om kennis te maken. Jij vertelt me wat je verwacht van de coaching en op welk gebied je wilt groeien. Ik geef je je kans om mij te leren kennen. Samen ontdekken we of er een goede klik is, want dat is de basis van een goede samenwerking. Na de kennismaking krijg je een offerte zodat je weet waar je aan toe bent. Daarin maken we ook afspraken over de betaling. Voor jouw eerste coachsessie krijg je waarschijnlijk al een opdracht mee, zodat je zelf al aan de slag kan gaan.

businesscoaching_voor_vrouwen
Boek nu snel je gratis intake. Tot gauw! Klik op de link om naar mijn agenda te gaan.

4 Antwoorden aan “Business Coach voor Vrouwen, waarom heb jij die nodig?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *