In quarantaine

Het is ineens een hip woord: quarantaine. Want het Corona virus slaat toe en dagelijks lees ik in de krant over groepen mensen die niet meer in contact mogen komen met anderen.

Minimaal 2 weken lang geen fysiek contact met de buitenwereld. De boodschappen door de supermarktbezorger in de tuin laten zetten en vanaf afstand communiceren. Kinderen die zich helemaal kapot vervelen (als ze niet ziek op bed liggen). Het lijkt me allemaal best pittig.

Vooralsnog heb ik geen Corona in mijn omgeving, dus het valt voor mij nog mee: geen handen schudden, hoesten in de elleboog, alert zijn op koorts en alle afspraken voor de komende 2 maanden zijn soort van onder voorbehoud.

En natuurlijk met een goede reden. Ik beweer niet dat het allemaal wel meevalt. Als ik de heftige verhalen van de getroffen mensen lees, raken die mij. Maar toch. We reageren er als westerse maatschappij behoorlijk heftig op. Dagelijks sterven er wereldwijd honderden kinderen van de honger, en daar hoor je helemaal niemand over.

Want nu zijn wij, in het rijke westen bedreigd door een virus dat we niet kunnen controleren. En dat maakt ons bang. En daarom schieten we, denk ik, een beetje door. Voorlopig kies ik ervoor om mijn leven niet door de angst voor Corona te laten beïnvloeden. Ik gebruik mijn gezonde verstand en ik blijf in het nu. Als een goede vriendin het moeilijk heeft en een hug nodig heeft, dan geef ik die hug in plaats van een ferme elleboogstoot.

Zo doe ik het ook met ondernemen. Soms blijven de gewenste resultaten uit en dan is het zo gemakkelijk om in de paniek modus te schieten. Daar had ik recent ook weer last van. Maar ook hierbij geldt: ik doe wat ik kan, gebruik mijn gezonde verstand en verder richt ik me op het nu. Paniek helpt mij niet. Dus wat heb ik nu te bieden aan de mensen om mij heen? Wat kan ik nu doen voor mijn bedrijf? Ik ga netwerken, een blog schrijven, werk de social media bij en ik ben alert op kansen die zich voordoen.

Zit jij in de zakelijke paniek modus? Ga dan niet in quarantaine, maar laten we eens sparren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *