In quarantaine -2-

En dan is het opeens zover. Nederland is platgelegd. Geen sociaal contact meer, scholen gesloten en alle afspraken uit de agenda verdwenen.

Dat vraagt om aanpassing. Ik las ergens dat mijn hersenen tijd nodig hebben om zich aan te passen, dus die tijd gun ik mijzelf dan maar. Ondertussen houd ik de kinderen bezig en is het afwachten hoe de school gaat reageren.

Ik heb een planning gemaakt zodat de dagen ritme en regelmaat krijgen en ik denk na over hoe ik mijn onderneming(en!) draaiende kan houden.

En verder, wat helpt mij nog meer? Ik merk dat ik erg negatief word van al die nieuws updates. Dus telefoon uit en focus op positieve zaken. Hier is mijn lijstje van positief nieuws van vandaag:

  1. De zon schijnt, kun jij je herinneren wanneer je voor het laatst een kop thee of koffie buiten in de zon hebt gedronken?
  2. Voldoende mogelijkheden voor quality time met de familie ,want de komende tijd zitten we toch met z’n allen thuis.
  3. Wat hebben we een rijkdom, dat ondanks al dat ge-hamster er nog steeds voldoende te eten en te drinken is.
  4. Dankbaar dat onze zorg-mensen het allemaal nog steeds aankunnen.
  5. De milieu effecten zijn nog niet officieel gemeten, maar het kan niet anders dan dat het stikstofprobleem, CO2 uitstoot en wat nog niet meer, ineens een stuk kleiner zijn geworden.
  6. Ik geniet van de creatieve idee├źn die ontstaan in de buurt.

Ik weet niet wat de komende weken ons gaat brengen, maar ik weet wel dat angst mij niet gaat helpen. Ik laat mij inspireren door wat mooie woorden uit de Bijbel. Ik kies voor liefde, kracht en een gezond verstand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *