Een hobbel in weg, of toch niet?

Herken je dat? Telkens als je denkt: ‘Nu heb ik alles onder controle’, gebeurt er iets onverwachts. Net als je je plan in je hoofd hebt en klaar bent voor actie, moet je weer van vooraf aan beginnen omdat het toch allemaal net even anders loopt dan je had verwacht. .

Zo had ik t helemaal bedacht. Ik zou deze onderneming gebruiken om definitief uit de WW te komen. Ik had mijn actielijstje klaarliggen: inschrijven bij de KVK, starterslening aanvragen (voor de duur van 6 maanden) en dan vol aan de bak.

Het leek zo mooi. Totdat ik daadwerkelijk bij de KVK zat en met mijn neus op de feiten werd gedrukt. Zonder toestemming van het UWV mag ik helemaal niets doen. Geen promotie, geen clienten benaderen. Helemaal niets. AU! Zo had ik het niet bedacht. Bovendien bleek die starterslening een stuk lager uit te vallen dan ik had gedacht. En de voorwaarden om ‘m te krijgen vond ik ook best vervelend.

Dus wat nu? Eerst was ik boos, en ik voelde de frustratie bijna tot uitbarsting komen. In dat soort gevallen ga ik op de racefiets zitten. Eerst de energie eruit. En dan…. bidden, nadenken en keuzes maken. Waar pas ik me aan en waar blijf ik trouw aan mijn droom? Ik stelde opnieuw mijn doel (succesvol zelfstandig ondernemen), en keek daarna aan welke voorwaarden ik moest voldoen (inkomensgrens, tijdbesteding etc)

Het mooiste leerpunt voor mij is, dat er juist mogelijkheden ontstaan wanneer je de controle loslaat. Het is eng om los te laten, maar als je dat dan eindelijk doet, zie je pas hoeveel mogelijkheden er zijn. Eigenlijk houden we onszelf voor de gek door te zeggen dat we ‘in control’ zijn. Want echt? Hoeveel centimeter kunnen wij onszelf nou langer laten groeien? Nu ben ik vooral dankbaar. Dankbaar dat het UWV niet bij mijn plan paste. Want eigenlijk is het veel leuker zo.

Benieuwd geworden? Laat een bericht achter, dan spreek ik je snel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *