Een compliment

Wanneer geef jij iemand een compliment?

De kracht van een compliment is groot, mits oprecht en met aandacht gegeven. Positieve woorden geven anderen vleugels. Het stelt anderen in staat om stappen te zetten die ze niet voor mogelijk hadden gehouden. Het vertrouwen van jou in anderen, en de woorden die daarbij horen, maken het verschil tussen succesvol of niet. Tussen een fijne kerstvakantie of “verplicht” uitzitten met de familie. Tussen een gelukkig nieuw jaar of gewoon maar doorsukkelen.

Afgelopen week vierden we kerst. Ik stond, samen met mijn gezin, stil bij de komst van Jezus naar deze aarde. Het kerstverhaal herinnert mij aan de enorme Liefde die God voor ons heeft. Dat wil ik praktisch maken. Daarom neem ik mij voor om met aandacht complimenten geven.

En het mooie is: doordat ik oefen met het geven van complimenten, kan ik de complimenten van anderen aan mij makkelijker met dankbaarheid ontvangen. Dit is een proces dat zichzelf blijft versterken. Hoe mooi is dat?

Ik wens jou een mooie jaarwisseling. Ik wens dat je complimenten mag geven. Ik wens je het plezier van het geven van aandacht. Ik wens je de Liefde van God in jouw leven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *