De beste wensen…

Je kunt er in de eerste weken van het nieuw jaar, en in dit geval ook van het nieuwe decennium niet omheen. Overal waar mensen elkaar weer voor het eerst zien na de jaarwisseling hoor je: ‘de beste wensen!’

Vaak weten we elkaar te vinden om te mopperen of te schelden, zoals op social media veel gebeurt. Maar nu nemen we de tijd om elkaar goede dingen te wensen. En dat vind ik mooi.

Maar wat wensen we elkaar dan eigenlijk? Wat is ‘het beste’ ? En wanneer is het goede zo goed dat het ‘het beste’ genoemd mag worden?

Tegelijk met de beste wensen voor anderen, hebben we in deze tijd van het jaar ook vaak een lijstje met wensen voor onszelf: Afvallen, minder alcohol nuttigen, meer zakelijk succes, betere werk-privé balans enzovoort. Dat noemen we dan goede voornemens. Maar eigenlijk voelt het als verplichtingen die we onszelf opleggen.

Ergens tussen de beste wensen voor de ander en de voornemens voor onszelf zit een gat. We staan aan de ene kant van de kloof te kijken naar alles wat beter moet en kan. Aan de andere kant van de kloof staat de ander (die op dezelfde manier kijkt naar zijn eigen situatie) en we roepen naar elkaar: ‘de beste wensen.’ Oftewel: ‘succes met je verplichtingen.’

Ik denk dat dankbaarheid een manier is om dat gat te vullen. Want dankbaarheid maakt het mogelijk om tevreden te zijn met wat je hebt en dat te delen met de ander.

Dan ontstaat er verbinding en gaat de kloof dicht. Je ziet nieuwe mogelijkheden en krijgt motivatie voor verbetering. Dat lijkt mij een veel leukere manier om aan goede voornemens te beginnen.

Ik ben super dankbaar voor het eerste half jaar van mijn eigen onderneming. Ik heb veel geleerd en iedere dag is een avontuur. Natuurlijk wil ik verder groeien met mijn coaching, dus (startende) ondernemers: kom maar op! Waar ben jij dankbaar voor? Met wie kun jij regelmatig even sparren over nieuwe ideeën?

Ik wens jou meer dan het beste. Ik wens je tevredenheid en dankbaarheid toe. Ik wens je verbinding toe en nieuwe mogelijkheden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *