Buiten de comfort zone

Afgelopen week bevond ik mij een flink stuk buiten mijn comfort zone. Want, hoewel connecten en verbinden mij super goed afgaan, als het om mijn eigen ik gaat, voelt het toch ineens heel kwetsbaar.

Als ondernemer moet ik natuurlijk wel het een en ander aan publiciteit doen. En in theorie weet ik precies wat ik moet doen, hoe ik het moet aanpakken, en waar de mogelijke valkuilen zich bevinden. Ik kan het heel goed uitleggen aan een ander. Maar om het zelf te ervaren….dat is toch net even andere koek.

Zo begeef ik mij regelmatig onder collega ondernemers op netwerkbijeenkomsten. En dan volgt natuurlijk al snel de vraag: ‘en wat doe jij?’ En in mijn hoofd heb ik het al 100x geoefend en ik heb mijn pitch echt wel klaar staan. Maar met alle aandacht op mij gericht, wil ik het liefst wegduiken en de beurt aan iemand anders doorgeven.

‘Waarom’, vroeg ik mijzelf af. ‘Wat is mijn drempel?’ Een beetje gezonde drempelvrees werkt bij mij alleen maar positief. Het daagt me uit om net dat stapje verder gaan en buiten de comfort zone te treden. Maar ik ondervond ook hoe heerlijk het is om dit hele proces met een collega ondernemer door te spreken. Om nog eens mijn pitch te kunnen geven aan een vertrouwd persoon, zonder dat t meteen voor het ‘eggie’ is. Dat geeft zelfvertrouwen en nieuwe inzichten.

Kortom een leerzame week. Heb jij al iemand met wie je regelmatig kan sparren?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *