Balans, juist tijdens de vakantie

Nu ik zelfstandig ondernemer ben, geniet ik van mijn vrijheid. Vrijheid om mijn eigen tijd in te delen en om mijn aandacht voor werk en gezin goed te verdelen.

Maar vrijheid heeft ook een keerzijde. Ik moet keuzes maken.

Na het beeindigen van mijn dienstverband, kwam onvermijdelijk het moment dat ik ook de kinderopvang moest stopzetten. Ik raakte licht in paniek. Want zo vlak voor de zomervakantie realiseerde ik me dat ik straks 6 weken – minus 2 weken vakantie met het gezin – met de kids alleen thuis zou zitten. Erg leuk en gezellig, maar ook soms wel erg heftig.

Na de eerste paniek aanval, wist ik dat ik keuzes moest maken. Vroeger zou ik vooral gekozen hebben voor datgene wat de anderen (in dit geval mijn echtgenoot en kids) nodig zouden hebben. Nu kies ik eerst voor mijzelf. Niet op een egoistische manier, maar op een gezonde manier. Ik kan alleen maar liefde geven als mijn eigen emmer voldoende gevuld is. Dat realiseer ik me maar al te goed, nadat ik lange tijd heb geleefd, vanuit een compleet lege emmer.

Dus boekte ik een heerlijke vakantie week op een camping aan 1 van de Friese meren. En terwijl de oudste van het zeilkamp genoot, kon de jongste zich prima vermaken op het strandje en met andere kinderen op de camping. Zo kon ik even bijtanken en voor mijzelf zorgen.

Door inzicht te hebben in mijn eigen behoeftes, kan ik de behoeftes van mijn gezin tijdens deze vakantie er omheen plannen. ’t Gaat niet altijd vanzelf en soms heb ik ook even een tegenslag, maar juist nu ontdek ik hoe belangrijk het is om goed voor mijzelf te zorgen en hoe ik dat praktisch kan maken tijdens deze vakantie.

Ik ben nu zover dat ik een ochtend kan zitten werken, terwijl de kids in en rond het huis spelen. Ze weten dat ik deze ochtend voor mijzelf nodig heb en vanmiddag gaan we lekker zwemmen. Ik ben dankbaar voor deze vakantie en deze tijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *