40

Deze week werd ik bepaald bij het getal 40. Dit getal heeft symbolische betekenis. Een periode van 40 dagen betekent voor mij verdieping, reiniging, bewustwording en groei. Ik geef wat voorbeelden.

Het woord quarantaine is afgeleid van quaranta giorni: Italiaans voor 40 dagen. De term is uitgevonden na de uitbraak van de pest in de 14e eeuw. Ieder jaar kennen we de 40 dagen vastentijd tussen carnaval en Pasen (nu ben ik geen fan van carnaval maar dat terzijde, het gaat om het voorbeeld). Er zitten 40 dagen tussen Pasen en Hemelvaart. De bijbel staat vol met verhalen over een periode van 40 dagen of 40 jaar. En tot slot: de scholen zijn precies 40 werkdagen gesloten geweest.

Wat heeft deze laatstgenoemde periode voor jou gedaan? Is het een periode geweest van verdieping, bewustwording, reiniging en groei? Voor mij wel, op allerlei gebied: relationeel, emotioneel, mijn geloof, maar ook aan de zakelijke kant.

Betekent dat nu dat alles duidelijk is en alle problemen zijn opgelost? Was dat maar zo. Dan had ik een mooie formule in handen die flink wat geld zou opleveren. Maar nee, dat werkt toch anders. Deze periode van 40 dagen heeft mij uitgedaagd terug te gaan naar de kern. Wat drijft mij, hoe wil ik verder? Vanaf daar pak ik de draad weer op.

Nu er weer zicht is op meer beweging en vrijheid, richt ik mij op nieuwe kansen voor mijn bedrijven. Samen mijn met zakelijke partner schrijf ik een heel leuk werkboek over hoe je vanuit je kern weer verder kunt springen naar nieuwe mogelijkheden. Ik heb zin om weer te gaan netwerken en om opnieuw in verbinding te komen, al is er eerst nog online.

Doe jij ook mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *